Het Shantyfestival ligt al weer een week achter ons en wat was het een geslaagd weekend! De zaterdag was een met zonovergoten dag en dat is natuurlijk één van de ingrediënten die wij niet kunnen missen. Het weer heeft zeker invloed gehad op het slagen van het festival, maar de kwaliteit en het enthousiasme van de koren en groepen zeker niet minder.

Enthousiaste bezoekers trokken met grote getale naar de binnenstad van Terneuzen om te genieten van de verschillende optredens van 10 koren en groepen verdeeld over 5 podia in Terneuzen.

Nog even een terugblik op alle deelnemers: Penny Opry, een geweldig duo uit San Fransisco, Californië, die ondanks een keelontsteking die nog parten speelde, zorgden voor geweldige optredens; Jim Corr uit Ierland, die na een aantal jaar eindelijk weer aanwezig was op ons festival; Scheepsfolk dat ook weer de sterren van de hemel speelde en zong; als vanouds het Scheldeloodsenkoor, altijd goed voor mooie zang en amusement; Zingerij Dwarsgetuigd uit Nuenen, Muiterij Kantje Boord uit Dussen, de Helius Shanty Zangers uit Hellevoetsluis en De Dekzwabbers uit Terneuzen, die 's morgens al te vinden waren in de verzorgingshuizen; Chanteymen Roosendaal voor het eerst op het festival en natuurlijk Zuidwest 10 uit Terneuzen.

Op de vrijdagavond en zondagmiddag natuurlijk ook niet te vergeten Friends of folk, die met hun optredens in restaurant d'Ouwe Kercke de avond en middag meer fleur gaven.

De kwaliteit lag dit weekend hoog en zo kijken we dan terug op een supergeslaagd  weekend.

   ‘VLIEGENDE HOLLANDER’ SHANTYFESTIVAL'

 

Bij deze dank aan: de sponsors van het festival, alle enthousiaste vrijwilligers, de deelnemende koren, groepen, zangers en zangeressen, meewerkende verenigingen en stichtingen en verzorgingstehuizen in de gemeente Terneuzen.

Allemaal hartelijk dank voor jullie bijdrage en inspanning. We doen ons best om het festival in 2019 weer net zo mooi en gezellig te maken als dit jaar en laten we weer hopen op schitterend weer. Het is dan de 15e editie, dus hopelijk kunnen we er nog een schepje bovenop doen.

Samen hebben we er voor gezorgd dat Terneuzen (als 3e grootste haven van Nederland) nog beter op de kaart komt te staan en we hebben laten zien dat we het cultureel erfgoed waarderen en in stand willen houden.

Realisatie: TiDi Graphics