Het Shantyfestival ligt al weer een aantal dagen achter ons en wederom was het een geslaagd weekend! De zaterdag viel het weer al met al toch nog mee, want de voorspellingen waren eerst niet best. De kwaliteit en het enthousiasme van de koren en groepen hebben bijgedragen aan dit succes.

Enthousiaste bezoekers trokken met grote getale naar de binnenstad van Terneuzen om te genieten van de verschillende optredens van 10 koren en groepen verdeeld over 5 podia in Terneuzen.

Nog even een terugblik op alle deelnemers: Voor de eerste maal kwam Shantykoor Bochum uit Duitsland en dat was een groot succes. Een enthousiaste, sympathieke groep mannen, die de zaterdag, maar ook de zondag nog een optreden hebben verzorgd; Jim Corr uit Ierland, die ook weer van de partij was. Wat kan die man zingen en spelen op zijn banjo; Scheepsfolk dat ook weer de sterren van de hemel speelde en zong. Hun enthousiasme en plezier in wat ze doen is erg aanstekelijk; als vanouds het Scheldeloodsenkoor, altijd goed voor mooie zang en amusement; Shantycrew Buitenboord uit Zwolle met hun accapella zang vormden een fijne groep, waar men naar stond te luisteren; De Vliet Grieten uit Leidschendam, een groep vrouwen die meerstemmig zongen als nachtegalen; Zoals vanouds ZuidWest10 uit Terneuzen, die altijd starten en op het hoofdpodium op de Markt en daar ook eindigen met de samenzang.  Verder de Strawberry Sailor Singers uit Zundert, de Bossche Maten uit Oudenbosch en De Dekzwabbers uit Terneuzen, die 's morgens al te vinden waren in de verzorgingshuizen. Ook daar was men heel blij en tevreden met de optredens. 

Op de vrijdagavond en zondagmiddag natuurlijk niet te vergeten Friends of Folk, die met hun optredens in restaurant d'Ouwe Kercke de avond en middag meer fleur gaven.

De kwaliteit lag dit weekend hoog en zo kijken we dan terug op een supergeslaagd  weekend.

   ‘VLIEGENDE HOLLANDER’ SHANTYFESTIVAL'

 

Bij deze dank aan: de sponsors van het festival, alle enthousiaste vrijwilligers, de deelnemende koren, groepen, zangers en zangeressen, meewerkende verenigingen en stichtingen en verzorgingstehuizen in de gemeente Terneuzen.

Allemaal hartelijk dank voor jullie bijdrage en inspanning. We doen ons best om het festival in 2020 weer net zo mooi en gezellig te maken als dit jaar. Het is dan de 16e editie.

Samen hebben we er voor gezorgd dat Terneuzen (als 3e grootste haven van Nederland) nog beter op de kaart komt te staan en we hebben laten zien dat we het cultureel erfgoed waarderen en in stand willen houden.

Realisatie: TiDi Graphics