Deelnemende koren 2017

Deze groepen en muzikanten hebben al toegezegd naar Terneuzen te komen:

 

De Dekzwabbers:

Een gezellig, gemengd shanty- en zeemanskoor met 40 leden afkomstig uit Terneuzen. Een koor met een leuke uitstraling op havendagen, evenementen, jaarfeestjes, verzorgingshuizen en braderieën.

 

 300_foto_dekzwabbers.jpg

 

Zuid West 10    (Terneuzen)

Een groep enthousiaste zangers en muzikanten, komend uit de gemeente Terneuzen, vormt sinds januari 2008 de maritieme volksgroep Zuid West 10. Hun repertoire is internationaal en vooral gericht op de vertolking van liederen op authentieke wijze. Naast maritieme liederen vindt ZW10 het ook een uitdaging om allerlei volksliederen in het repertoire op te nemen. Het koor staat o.l.v. Isolde Stam. 

 

 300_img_5304.jpg

http://zuidwest10.weebly.com

THE SEABAND:

Een trio van traditionele muzikanten en zangers afkomstig uit Engeland. Hun repertoire bestaat uit populaire shanties, maar ook minder bekende seasongs. Voor het eerst hier op het Vliegende Hollander Shantyfestival, dus laat u verrassen!

 

 300_foto_the_seaband.jpg

 

 

FRIENDS OF FOLK:

Een 'bijna' Zeeuws-Vlaamse groep , die 'het samenzingen met het publiek' hartstikke leuk vindt. Hun repertoire bestaat uit Ierse, Schotse en Nederlandstalige liedjes, die bijna allemaal te maken hebben met de zee of het water. Ze hebben er weer in zin in!

300_foto_friends_of_folk.jpg

 

 

 

DE BOSSCHE MATEN:

De naam van dit shantykoor verwijst naar Oudenbosch en vrienden, muziekmaten en haringmaatjes. Hun handelsmerk is enthousiasme en dat weten ze ook over te brengen op het publiek.

300_foto_bossche_maten.jpg

 

HET SCHELDELOODSENKOOR: 

Een trouwe deelnemer aan het Vliegende Hollander Shantyfestival is dit koor uit Vlissingen samengesteld uit (gepensioneerde loodsen. Zij reizen de hele wereld rond voor hun optredens: van Amerika tot in Australië! Ieder jaar maken zij op geheel eigen wijze iets speciaals van hun optreden.

 300_foto_scheldeloodsenkoor.jpg

 

 

EASY & FREE:

Een groep van 6 mannen afkomstig uit Giethoorn, die meerstemmig en solo, maritieme en Ierse muziek ten gehore brengen. Dit alles begeleiden zij met de accordeon, fluit, gitaar, mandoline, banjo, bodhran en cajon. Kortom veelzijdig.

 

 300_foto_easy_free.jpg

 

 

 

HELIUS SHANTY ZANGERS:

Een shanty- en seasongkoor uit Hellevoetsluis met ruim 40 leden. Ze beschikken over een uitgebreid repertoire van Engelse, Ierse, Franse en Duitse songs.

 

 300_foto_helius_shantyzangers.jpg

 

THE STRAWBERRY SAILOR SINGERS:

Een groep uit Zundert van circa 16 man (en 1 vrouw), die samen shantyliederen zingen. Voorop staat het plezier in de samenzang, maar daarnaast wil het koor ook op een hoog niveau haar liederen ten gehore brengen. Het repertoire is veelzijdig en wordt voornamelijk meerstemmig gezongen.

 

 300_foto_strawberry_sailor_singers.jpg

 

SHANTYMEN KAAPHOORN:

De lat ligt hoog bij dit koor uit Hoorn. Ze hebben als doel om muzikaal een zo goed mogelijk product neer te leggen. Het resultaat is dat zij behoren tot de betere shantykoren van Nederland!

 

300_shantymen_kaaphoorn.jpg 

 

'T CRAEYENEST:

Een enthousiaste groep zangers uit Roosendaal, die bestaan sinds 2004. 

Doelstelling is enerzijds een bijdrage te leveren aan het behoud van oude zeemandsliederen, terwijl anderzijds getracht wordt om voor de leden een omgeving te creëren, waarbij een goed evenwicht tussen zangprestaties en gezelligheid wordt nagestreefd.

 

 300_foto_t_craeyenest.jpg

 

GROEP SCHOOLKINDEREN:

Voor de tweede keer zal een groep schoolkinderen bij de openingsavond en de zaterdagmiddag op de markt optreden i.s.m. ZW10. De groep is aanzienlijk groter dan vorig jaar, dat is een goed teken. Er is flink geoefend de laatste maanden, dus kom allen kijken!!

 

 300_schoolkinderen_2017-1.jpg   300_schoolkinderen_2017-3.jpg

     

    Realisatie: TiDi Graphics