Deelnemende koren 2018

ZUID WEST 10    (Terneuzen)

Zij zijn niet zomaar een standaard shantykoor uit Terneuzen en niet alleen een gemengd koor bestaande uit 25 leden dat de maritieme volksmuziek hoog in het vaandel heeft, maar ze brengen ook nog eens amusement en show!
Elke week wordt er trouw gerepeteerd en het resultaat is duidelijk te horen en te zien tijdens een optreden.
De combinatie van goede samenzang en aanstekelijk enthousiasme is het handelsmerk van Zuid West 10. Bij ieder optreden wordt er ook een beroep gedaan op het publiek om daar waar het kan mee te laten zingen.
De gekozen nummers zijn zeker niet alledaags: shanty's, internationale liederen, volksliedjes, oude balades, Zuid West 10 zingt het allemaal. Solisten zorgen voor een verrassende afwisseling en het acteervak is hen niet vreemd. 
Mocht u interesse hebben, ze zijn naarstig op zoek naar zangers en muziekanten. De repetitie is op donderdagavond in "het Keldertje". Schroom niet en kom eens langs. 

300_img-20180717-wa0001.jpg

 http://zuidwest10.weebly.com

 

DE DEKZWABBERS (Terneuzen)

De Dekzwabbers is een shantykoor uit Terneuzen dat in 2003 is opgericht door oud varenden. Het koor bestaat uit zo'n 40 leden en brengt shanty's, zeemansliederen, folksongs en vele liedjes uit de oude doos ten gehore. Ze hebben al veel succesvolle uitvoeringen gebracht, zoals op evenementen, festivals en treden ook met regelmaat op in verzorgingstehuizen. Uiteraard zijn zij als Terneuzens shantykoor vaste gast op ons evenement.

300_foto_dekzwabbers.jpg

PENNY OPRY

Als tweederde van de band "Whiskey and Woman" zijn Rose Steffie en Joan Wilson Rüter bekend.
Beiden komen uit Californië en zijn momenteel op tournee door Europa.
De nieuwste muziekale totstandkoming van het duo, Penny Opry, manifesteert zich in het genre van de maritieme muziek en onderzoekt zeevarende muziek uit Noord-Amerika en de Britse eilanden. We zijn benieuwd wat ze ons gaan brengen, de  recensies zijn lovend.

300_penny_opry_5.jpg

JIM CORR

Jim Corr een zanger met banjo, hij woont in noord Ierland, hij schrijft eigen songs en speelt op de banjo zoals weinig mensen dat kunnen.
Een echte banjovirtuoos. Het is een van de laatste mannen die nog op de windjammers heeft gevaren.
Jim is al meerdere malen te gast geweest op ons evenement en we zijn blij dat hij ook dit jaar weer van de partij is.

300_jim_corr.jpg

SCHEEPSFOLK

Scheepsfolk is een Nederlandse maritieme folkband met een geheel eigen geluid. De band is al meerdere malen te gast geweest op ons Shantyfestival. De band treedt regelmatig op in vele landen tijdens festivals, nautische evenementen en in folkclubs. De enthousiaste bemanning, vier in totaal, begeleidt zichzelf met accordeon, gitaar, mandoline, banjo, ukelele, trekzak, wasbord, candrum, kazou, cajon en contrabas. De muzikale invloeden komen uit heel Europa en ook zijn er cajun, Americana en skiffle invloeden te beluisteren, waardoor Scheepsfolk een eigen unieke stijl heeft ontwikkeld.

300_scheepsfolk.jpg

HET SCHELDELOODSENKOOR

Het koor is 27 april 1971 opgericht en bestaat uit ongeveer 60 personen. Ze zingen in zeemanskleding de shantyliederen zoals deze werden gezongen in de vorige eeuw.
Zij combineren op spectaculaire wijze zang, dans en muziek! Het Scheldeloodsenkoor heeft een rijke historie van zowel nationale als internationale optredens en zijn ook al jarenlang te gast op ons evenement. Wij zijn er trots op dat ze weer aanwezig zijn.

300_dsc02311.jpg   300_dsc02317.jpg

ZINGERIJ DWARSGETUIGD

Een uit 50 leden bestaand shantykoor uit het aardappelland van Vincent van Gogh!
De naam “Dwarsgetuigd” houdt natuurlijk verband met de dwars getuigde zeilschepen waarop destijds de shanty’s werden gezongen, maar ook met een hint naar Nuenen, waarvan de (oorspronkelijke) bewoners bekend staan om hun wat dwarse karakter en gedrag. Op meeslepende wijze brengen zij oude zeemansliederen en shanty’s ten gehore. Het repertoire bestaat uit de authentieke liederen uit de zeil-, vis en walvisvaart in de Nederlandse, Friese, Duitse en Franse taal.

300_zingerij_dwarsgetuigd.jpg

CHANTEYMEN

Het koor uit Roosendaal bestaat sinds oktober 2015 en omvat inmiddels 21 leden en is ontstaan uit zangers afkomstig van diverse andere shanty-zanggroepen en koren.
De ambitie is om niet al te groot te groeien maar ze willen zeker een goed programma ten gehore brengen. Het repertoire bestaat uit Shanty’s in diverse talen en Ierse folksongs.

300_chanteymen_roosendaal.jpg

 

MUITERIJ KANTJE BOORD

Zoals ze zelf omschrijven: een lichtelijk eigenzinnig shantykoor uit het Brabantse Dussen. Onze muiters komen uit het land van Heusden en Altena en de Langstraat en hebben zowel nationaal als internationaal de nodige successen geboekt.
Het repertoire bestaat uit Ierse, Schotse, Engelse, Duitse en Nederlandse shanty’s. Driestemmig gezongen met een lach en een traan over verre kusten en verloren liefdes.

300_folder_muiterij_kantje_boord.jpg

 

HELIUS SHANTYZANGERS

Het Shanty- & Seasongkoor uit Hellevoetsluis is op 29 november 1980 opgericht door een aantal enthousiaste leden van W.S.V. "Helius". Zij hebben momenteel ruim 40 leden met zout water in het bloed en staan onder leiding van hun dirigent Aart van der Gronden, die tevens de veelal driestemmige arrangementen voor het koor schrijft. Helius beschikt over een uitgebreid repertoire van Engelse-, Ierse-, Franse-, en Duitse shanty’s & Seasongs.

600_helius.jpg

FRIENDS OF FOLK:

Zes Zeeuws-Vlaamse liefhebbers die het zingen en spelen, van vooral Ierse volksmuziek samen met het publiek, hartstikke leuk vinden. Daarnaast zingen zij Shanty’s en (zelf gecomponeerde) seasongs.
De band bestaat uit Jan Hamelink: trekzak, bohran, mondharmonica en zang;
Gerrie Romeijn: banjo, bouzouki, mandoline en zang
Dick Busch: gitaar en zang
Wout van de Broek: bohran, cajon en zang
Piet de Haan en Piet Plasmans zang.
Zij hebben al vele optredens op hun naam staan op diverse shantyfestivals, in cafés , restaurants, op kerstmarkten, bruiloften, verzorgingstehuizen enz.

300_foto_friends_of_folk.jpg

    Realisatie: TiDi Graphics